3. Dönem ScaleUp Programı’nın 4. Atölyesi Gerçekleşti!
3 Jun 2021 GİRİŞİMCİLİK SCALEUP PROGRAMI3. Dönem ScaleUp Programı’nda girişimciler, programın 4. Atölyesi’nde OKR, Ölçeklenme ve Yönetim Stratejisi konuşmak üzere 3 Haziran Perşembe günü bir araya geldiler. OKR ve KPI arasındaki farkların, OKR belirlemenin, teknoloji şirketleri yönetim stratejileri ve ölçeklenmenin konuşulduğu atölyede katılımcılar ve konuklar arasında bilgi alışverişi ve soru-cevap seansları gerçekleştirildi.

4. Atölye’nin ilk konuğu Gökhan Toğrul (Korn Ferry), katılımcılarla OKR, Yetenek, Ödüllendirme ve Performans Yönetimi konularını konuştu ve girişimcilerin bu kolarla ilgili sorularını yanıtladı. Buna göre:
- “Doğru bir ücret yönetimi çalışanların uzun vadede elde tutulması açısından çok kritik”
- “Ranking modelleri ve anında geri bildirim sistemleriyle performans takibi maliyetlerinizi düşürebilirsiniz.”

Atölyenin 2. konuğu Atölye’nin ikinci konuğu Sure Köse Ulutaş (Talentmelon), katılımcılara OKR ile Strateji ve Hedef Yönetimini anlattı. Ulutaş katılımcıların OKR belirleme odaklı sorularını yanıtladı ve bazı kaynak önerilerinde bulundu;
- Deep Work – Cal Newport
- Radical Focus – Christina Wodtke
- Measure What Matters – John Doerr
- Objectives and Key Results – Paul R. Niven & Ben Lamorte

Atölyenin 3. içeriğinde Sean Yu (Paraşüt), girişimcilere kendi deneyimleri üzerinden OKR kullanımı ve strateji yönetimi anlattı. Bu konularda yapılan en büyük yanlışlara ve doğru uygulama modellerine değinen Sean Yu, katılımcılara çeşitli tavsiyelerde bulundu: “OKR belirlerken şirketin tek bir departmanına odaklanmayın, şirketiniz yalnızca satış ve pazarlamadan ibaret değildir.”

Atölye’nin son konuğu Hakan Erdoğan (craftbase) ise girişimcilere teknoloji şirketi yönetim stratejilerini; erken, ölçeklenme ve ileri aşama şirketlerde olması gereken organizasyonel yapıyı ve geçmiş tecrübelerini aktardı. Girişimcilerin konuşulan konular özelinde sorularını yanıtlayan Erdoğan, katılımcılara gerçek vakalar üzerinden örnek ve tavsiyeler verdi:
- “Teslim tarihi değil, öncelik belirleyin.”
- Şirketin önemli/merkezi (core) işlerini şirket dışı danışmanlıklara bırakılmamalı.
Başta atölye konukları Gökhan Tuğrul (Korn Ferry), Sure Köse Ulutaş (Talentmelon), Sean Yu (Paraşüt) ve Hakan Erdoğan (Craftbase) olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür ederiz. Bir sonraki buluşmada görüşmek üzere!
Bizi Takip Edin