PharmUp Girişimleri Belli Oldu!

27 Nisan Salı günü Açılış Atölyesi ile başlayacak olan PharmUp Girişimcilik Programı’na seçilen 6 girişim belli oldu! 3 ay boyunca girişimciler
çeşitli atölye, mentorluk görüşmeleri ve forumlarda bir araya gelerek desteklenecek ve girişimlerini bir sonraki aşamaya taşıyacaklar. Bunun yanı sıra Sanofi iş birimleriyle bir araya gelen şirketler kurumsal iş birliği yapma fırsatları da yakalayabilecekler.

Seçilen şirketler hakkında detaylı bilgiyi aşağıda bulabilirsiniz.

Avokadio, kullanıcının kendi verilerini anlık olarak kolay bir şekilde takip edebileceği ve bu veriye dayalı olarak beslenme alışkanlıklarını düzenleyebileceği çözümü ile obezite ve sağlıksız beslenme alışkanlıklarının getirdiği sorunları ortadan kaldırmayı hedeflemektedir.
Avokadio, kullanıcının nefesindeki keton, amonyak, hidrojen ve metan gazlarını ölçen cihazı ile kolay ve pratik bir şekilde anlık metabolizma ve beslenme etkisini takip edebilen bir alettir. Avokadio ayrıca bu veriyi bir mobil uygulamada takip ederek, yapay zeka destekli ve veriye dayalı kişiye özel beslenme tavsiyesi sunmakta, kullanıcıların daha sağlıklı bir yaşam sürmesine olanak sağlamaktadır.

FARMAVR, sanal gerçeklik teknolojisi kullanılarak hazırlanmış “eczacılık öğrencilerine”, “eczacılara” ve “ilaç sektörü profesyonellerine” yönelik simülasyonları içerisinde barındıran bir eğitim platformudur.
FARMAVR eğitim platformu sayesinde eczacılar ve eczane personelleri uzaktan eğitim ihtiyaçlarını karşılamakta, eczacılık fakültelerindeki öğrenciler uygulamalı eğitim ve online staj imkanlarından yararlanmakta, ilaç şirketlerinin saha çalışanları eczane ziyaretlerinde ürün ve strateji eğitimlerini simülasyon ile deneyimsel yöntemlerle gerçekleştirebilmektedirler.

Gene2info, genetik kökenli hastalıklara yönelik tanı çözümleri sunmaktadır. Hastaya özel bir biyolojik örnek kiti ile alınan veriyle, dijital hale getirilmiş genetik verinin yapay zeka ile analizi, varyantların saptanması ve genetik analiz raporunun doktora iletilmesine kadar tüm süreç 3 gün kadar kısa bir süreye indirgenebilmekte, ayrıca Gene2var isimli çevrimiçi bir platformdan bulut tabanlı olarak takip edilebilmektedir.
Gene2info analiz sürecini çok daha kısa zamanda yaparak, kesin ve hızlı sonuçlar alınmasına imkan verir, maliyetleri yarı yarıya azaltırken etkin tedavinin bir an önce başlatılmasını, yaşam süresinin ve kalitesinin artırılmasını sağlar. Bugüne kadar yurt dışında yapılan genetik testleri Türkiye’de yapmaya başlayan Gene2info, bugüne kadar yaklaşık 2000 genetik test sonuçlandırmış, 2021’de 35 nadir hastalık için 15 bin genetik test gerçekleştirmeyi hedeflemektedir.

İnovatif bir bakış açısıyla teşhisten tedaviye ilgili tüm süreçleri hızlandıran çözümler geliştiren Genz Biyoteknoloji, teletıp ve hastane dışı teşhis alanlarında çalışmalar yürütmektedir. Şirket geliştirdiği sistem sayesinde hastanede yapılan rutin testlerin dışarıda mobil olarak hastane kadar başarılı bir şekilde yapılmasına olanak sağlıyor ve sonuclar bulut veritabanından anlık olarak hasta, hekimler ve merkezi sağlık sistemleri ile paylaşabiliyor. Sistem ilk olarak iş yeri, AVM, yolcu istasyonu gibi ihtiyaç yoğunluğu yüksek merkezler için sunduğu COVID-19 aşısı sonrası bağışıklık testi ile hizmete başlayıp, yakın gelecekte ise daha çok opsiyon sunarak kişinin isteğine göre sipariş ettiği test kartuşu ile evde kendi başına test yapmasına olanak sağlayacak.

Türkiye’nin ilk ve lider tıp odaklı dijital ve profesyonel iletişim platformu olan Medklik aracılığı ile hekimler; uygulama içerisinde ve/veya web arayüzünden herhangi bir hastalığın tanısında veya tedavisinde yardımcı olacak bilgilerin ve görsellerin girişini yaparak alanında uzman hekimlerden konsültasyon desteği alabilme, arşivlenen vaka ve veriler üzerinden klinik çalışmalar yürütebilme imkanlarından faydalanabiliyorlar. Alışılagelmiş sosyal medya dinamiklerini barındıran Medklik, yoğun iş temposu içerisinde hekimlerin zorlandıkları vakalar hakkında alanında uzman meslektaşlarından anlık mesajlaşma özelliği ile de görüş alabilmelerini, ilginç buldukları vakaları veya başarılı bir ameliyat yöntemini meslektaşları ile paylaşabilmelerini sağlayan, duayen doktorlar ve genç doktorlar arasında köprü oluşturan dijital bir hekim platformu olma özelliği taşıyor. Doktor “network”unden başlayıp hastanelere kadar entegre olabilecek dijital bir tıp oyuncusu olabilecek Medklik kurulduğu andan itibaren organik bir şekilde büyüyerek 24.000 üzeri onaylı üyeye ulaşmıştır.

Oruba Teknoloji & İnovasyon, robotik süreç otomasyonu ile operatörsüz çalışabilen Point Of Care (hasta başında) test cihazları geliştiren bir sağlık teknoloji firmasıdır. Şirket, dünyanın ilk operatörsüz çalışan üroflowmetre cihazını ve idrar analizi cihazını geliştirmiştir. CE ve FDA onayı bulunan Oruflow ürünü operatörsüz üroflowmetri testi yapma imkanı sağlar ve 12 ülkede 150’den fazla sağlık kuruluşunda kullanılmaktadır. İdrar analizi cihazı ise yaklaşık 1 gün süren idrar analiz sürecini 3 dakikaya indirir, hasta kaydını, testin gerçekleştirilmesini, sonuçların dijital hastane sistemine gönderilmesini ve sistemin kendi kendini temizleyerek bir sonraki teste hazır hale gelmesini tamamen operatörsüz olarak gerçekleştirmektedir. Bu sayade ön tanı testlerinin klinik dışına çıkarılmasının ve ileride evlere girebilmesinin önünü açmaktadır.